Játékfejlesztés – Unity3d-ben

Mindig is gondolkodtál azon hogy a játékfejlesztés hogyan is történhet és miként jönnek létre az általad játszott nagy játékok mint például a GTA vagy az Apex Legends. Ha már gondolkodtál a játékfejlesztésen akkor nagyon jó helyen vagy.

Barni vagyok egy 13 éves játékfejlesztő. Áj meg kérlek mielőtt megítélsz nézz körül egy kicsit az oldalamon és a tudásom alapján ítélj meg.

A játékfejlesztés egy nagyon hasznos tudás tud, lenni mert egyszerre tanulsz meg programozni ami egyesek szerint egyre csak fontosabb és fontosabb a mai világban. És közben érdekes játékokat lehet készíteni. Ennek az oldalnak a lényege hogy teljesen ingyen rövid lényegre törő videókkal vagy hosszú részletes cikkekkel tudsz megtanulni játékot készíteni.

A játékfejlesztés előnyei:

  1. Egy sokkal vizuálisabb fajta programozás tanulás ezért könnyebb megérteni.
  2. Izgalmasabb látni a végeredményt
  3. Más területekre is kitér pl.: Grafikák készítése

Mint mindennek a játékfejlesztésnek is vannak hátrányai. Ezekről nem szabad elfelejteni.

A játékfejlesztés hátrányai:

  1. Néha komplikáltabb mint a sima programozás
  2. Sok és nagy kitartást igényel ha tényleg profi módon akarjuk csinálni

Hogy mégis hogyan fogj hozzá a játékfejlesztéshez? Nézd meg a unity játékmotor letöltése videómat.

Hogy miért Unity? A unity egy nagyon népszerű program a játékfejlesztésben. Sok bővítmény található hozzá és a játékfejlesztésben az egyik leg elfogadottabb program. Valamint egy nagyon sok területen használt C# nevezetű nyelvet használ amit később más programozásra is lehet használni.

Szóval ha ez a kis bemutatkozás felkeltette a figyelmedet akkor mindenképp csekkold az oldal tartalmát, ahol egyből el is kezdhetsz tanulni a játékfejlesztés rejtélyeiről.