Unreal Engine 5 elemzés | Mit is gondol a motorról egy fejlesztő

Mi is az az Unreal Engine 5

Az Unreal Engine 5 2020 ban lett bemutatva egy nagyon epikus introval ami tényleg lenyűgöző volt és többek között engem is meglepett. Elsőnek szögezzük le hogy a motor már most is elérhető béta változatban úgyhogy én nagyon ajánlom kipróbálni.

Az Unreal Engine 5 kezelőfelülete

Valahogy így néz ki a motor szerintem a motor kezelőfelülete sokkal szebb lett (nekem tetszik a fekete design)

Az Unreal Engine 5 kezelőfelülete.

Az Unreal Engine 5 két fő új rendszere

a Lumin

A lumin egy dinamikus fénykeztelő rendszer amivel nagyon realisztikusan fényeket és árnyékokat tudsz létrehozni játékodban anélkül hogy ez sok számítókapacitást igényelne.

A Nanite

A Nanite pedig egy renderelő rendszer amivel iszonyat részletes modelleke is könnyedén tud kezelni a motor egyszóval sokkal részletesebb lehet a játék anélkül hogy nagy számítóképesség kéne hozzá. Mostantól a Nanite-nak köszönhetően az eddig csak filmstúdiók által használt modelleket is tudod használni a játékodban anélkül hogy olyan erős géped kéne legyen mint amit egy filmstúdióban használnak

Van egyáltalán értelme letölteni? és megtanulni?

Oké szóval most hogy ezen végig mentünk van egyáltalán ennek értelme?

Én személy szerint még nem próbáltam a motort de a demókat láttam és más emberek gondolatait meghallgattam abban biztos vagyok hogy a Lumin egy rendkívül hasznos és sok lehetőséget rejtő rendszer, viszont nekem A Nanite-tal kapcsolatban vannak kétségeim. Lehet hogy csak velem van a baj de nem tudom elképzelni hogy hogy oldották meg olyan részletes modellek renderelését anélkül hogy extrém erős gépet használjanak de mint mondtam én még nem próbáltam szóval lehet hogy működik.

Szóval végül én még várnék a motor teljes megtanulásával ugyanis nem tudjuk egyenlőre hogy mennyire lehet hasznos és a stúdiók mennyire fognak ráállni.

Ha ez a cikk tetszett akkor csekkold a unreal engine vs unity nevű cikket.

Szólj hozzá!