A Unity Unreal Vita

A Unity és az Unreal engine a két legnagyobb játékmotor nagyon sok éve már. Elsőnek az Unreal Engine jelent meg egy FPS motorként 1998-ban. Ezután 7 évvel jelent csak meg a Unity 1.0 mac re. A unity unreal kérdés mindig is sok játékfejlesztőt foglakosztatott. Ma megpróbálunk a végére járni ennek a régi vitának.

Unity Unreal: Mi a különbség?

Unity Engine

Kezdjük a Unity játékmotorral ami 2005-ben indult kizárólag Mac operációs rendszerre. Ez a motor egy kis videójátékból lett kialakítva. Elsősorban egy multiplatform motort akartak létrehozni amivel könnyen lehet videó játékot fejleszteni. A unity alapból egy egyszerűbben megérthető motor. Ezért is szereti rengeteg kis fejlesztőcsapat. A programnyelv amit használ pedig a C Sharp ami szintén az egyszerűbb nyelvek közé tartozik.

A unity engine kinézete ma
így néz ki ma a Unity motor.

Unreal Engine

A másik oldalól az Unreal Engine ennek a teljes ellentéte sokak szerint. Egy bonyolultabb professzionálisabb motorról beszélünk. Az Unreal engine egy 3d-s motor. Lehet benne 2d-s játékot fejleszteni de sokkal nehezebb munka mivel a motor nem erre lett előállítva. Az Unreal engine a C++ nevű programozási nyelvet használja ami sokal bonyolultabb a C sharp nyelvnél. Ezen kívül fontos megemlíteni az Unreal Blueprint rendszerét ami egy beépített vizuális program nyel. Ez azt jelenti hogy különböző blokkokat lehet összekapcsolgatni hogy programozz. Nagyon sokan ezt a rendszert preferálják és szerintem is egy nagyon jól működő rendszer. Fontos még hogy az Unreal Engine egyértelműen jobban és szebben tud 3d-s grafikákat renderelni de ha nem egy AAA több millió dolláros projekten dolgozol akkor ez nem fog számitani.

Az Unreal Engine blueprint rendszere
így néz ki az Unreal engine blueprint rendszere ma.

Unity Unreal: Konklúzió

Összességében egyik motorral se tudsz félremenni de ha te 2d-s játékot szeretnél fejleszteni akkor használj Unity-t. Ha 3d-s akkor teljesen mindegy mind a két motor meg fog felelni egy 1 vagy 2 szeméjes csapatnak. Ha az Unreal mellett döntesz akkor annyit el kell mondanom hogy Sokkal több idő lesz mag tanulni és megérteni a logikáját a motornak de ha egyszer sikerül csodás dolgokra képes.

Mindenképpen nézz körül az oldalam többi tartalma között is!

“A Unity Unreal Vita” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!