programozás gyerekeknek-Miért fontos programozni?

Miért fontos a programozás gyerekeknek?

Szerintem a lefontosabb dolog az megérteni hogy a programozás igen is bárki által megtanulható. A programozás gyerekeknek is teljesen érthető. És ezt most nem csak úgy levegőből veszem hanem a saját tapasztalatom alapján beszélek. Szerintem egy dolog segíthet nagyon egy gyereknek a programozás megtanulásában az pedig az Angol tudás. A programozásban a fontos kulcsszavak mind angol szavakra épülnek. Szóval ha valaki tud angolul akkor nagyon nagy előnnyel indul az egész területen. Nem azt mondom hogy nélkülözhetetlen de sokat segít.

Ezen kívül ha tud a gyerek programozni az nagyon sok szakember szerint egy fontos tudás lesz a jövőben. Ezen kívül a programozást gyerekeknek sokkal könnyebb megtanulni mint a felnőtteknek. Nem azt mondom hogy kötelező de valószínűleg fontos lesz.

A programozás előnyei a gyerekeknél

A programozás fejleszti a matematikai és logikai képességeket hiszen megmondani egy számítógépnek hogy hogyan számoljon ki bizonyos dolgokat az nem egy gondolkodás mentes feladat.

A programozás hátrányai a gyerekeknél

természetesen mint mindennek az életben ennek lehet hátránya és ezt nem szabad elfelejteni. Például a sok monitornézés ronthatja a szemet ezért fontos szünetet tartani.(Én is szoktam kb. 1-1.5 óra után felállok).

Mi az a fizetős programozási iskola?

Vannak fizetős délutáni iskolák ahol tanulhat valaki programozni. Gyerekeknek Magyarországon a logishool tart órákat. Ezek az iskolák hasznosak viszont elég drágák. Az interneten nagyon sok információ megtalálható teljesen ingyen. Ezek nagyrésze Angolul van. Itt is jól jöhet az angol tudás. Magyar nyelven nem nagyon vannak ilyen tanitó anyagok. pár megtalálható a Youtube-on amik nagyon hasznosak viszont csak az alapokat magyarázzák el. Ezt az oldalt azért indítottam hogy 1 perces rövid videókban tudjam elmagyarázni a játékfejlesztés dolgait.

Összességében szerintem a programozás gyerekeknek csak jót és élményt tud hozni.

“programozás gyerekeknek-Miért fontos programozni?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!