Így csinálhatsz te is c# számológépet!

Egy számológép program elkészítése egy nagyon jó gyakorló feladat lehet hogy gyakorold a már meglévő c sharp tudásodat. Mivel nagyon hasznosnak találom az angol programozási kifejelzéseket ezért szeretném megemlíteni hogy ha valaki további kutatást akar csinálni akkor c# calculator (c# számológép néven tud rákeresni)

1.Nyissunk új Visual Studio consol projectet

csinalj-egy-uj-projektet

Mindenképp nézd meg hogy fel van e telepítve a .net a Visual Stutio-d hoz. Ha nincs akkor ezt tedd meg a Visual Studio installer seítségével.

c# számológép install

Nyomj a next-re

c#-szamologep-next

Majd adj nevet és nyomj a create gomb ra

c#-számológép-nyomj a create gombra

Ha megnyílt a consol projekt egy ilyen kép kell eléd táruljon.

c# számológép megnyílik a project

Kezdjük a Változók felvételével

c#-számológép-valtozok-felvetele

Ha nem tudod hogy mik a változók akkor mindenképp csekkold ezt a változókról szóló cikket.

Ezután kérj be egy számot a felhasználótol.

c#-számológép-szám-bekerese

majd kérj be még egy számot.

második szám bekérése

Majd add össze a számokat és írd ki a konzolra.

c# számológép a végső lépés

Ez egy nagyon egyszerű számológép ami csak a négy alapművelet elvégzésére képes de egy érdekes projekt lehet amit megmutathatsz barátoknak ismerősöknek.

c# számológép: Ha még nem tiszta minden

Hogy ha valakinek még nem lenne teljesen tiszta hogyan készült el a c# számológép, lényegében a Visual Studio nevű fejlesztő program segítségével egy nagyon egyszerű c# programot írtunk ahol felvettünk két változót (a változók számok tárolására alkalmas dolgok a programozásban). ezután bekértünk 2darab számot a program felhasználójától és ezzel a 2 darab számmal elvégeztünk 4 matematikai műveletet egy összeadást a + jellel egy kivonást a – jellel valamint egy szorzást a * jellel és egy osztást a / jellel. ezen kívül lehetne még % jellel is osztani de akkor a maradékos osztást végzett volna a program amit nem lehet int típusú változóban tárolni és ez külön komplikációkat okozott volna. Ha esetleg nem tiszták ezek a műveletek csekkold a Unity Math avagy a matematikai műveletekről szóló cikkemet

c# sszámológép: további anyagok

Ha további anyagot szeretnél itt egy oldal egy másik c# számológépről

Szóval ha tetszett vagy segített ez a cikk mindenképp iratkozz fel a hírlevelemre mert így mindig értesülhetsz a legújabb cikkeimről.

Szólj hozzá!