Az Unreal Engine blueprint rendszere

az unreal engine blueprint rendszere egy vizuális programnyelv. Fontos hogy a Blueprintet csak az Unreal Engine 4-en és 5-ön belül lehet használni és csak az Unreal Engine 4 képes a Blueprinttet értelmezni. Ez annyit tesz hogy a tradicionális programnyelvekkel ellentétben a Blueprint nyel vizuális block-ok [kockák] összekötésével működik és így lehet logikát adni egy játéknak. Ez a rendszer az eggyik legfejlettebb a piacon és saját tapasztalatból mondom hogy mindent meg lehet vele csinálni amit egy rendes programnyelvel is meg lehetne.

Hogy is néz ki a Blueprint?

A blueprint a képen látható módon néz ki ez a kis kód leidéz egy nyereményt ha megölték a fő gonoszt

Egy kép az Unreal Engine Blueprint rendszeréről és alaklmazásáról

Miért jó az Unreal Engine blueprint rendszere?

Az Unreal Enginbe alapból bele van építve a Blueprint rendszere. A Blueprinten kívül csak c++ nyelvben lehet programozni az Unreal Engine-ben ami egy kifejezetten nehéz nyelv főleg kezdőknek. Itt jön képbe a Blueprint aminek szintén megvannak a maga nehézségei viszont még így is egyszerűbb megtanulni mint a c++ és sokkal logikusabb is a c++ nyelvnél. Fontos megjegyezni hogy egy instabilabb rendszer a Blueprint min a c++. A Blueprinttet ahogy a neve is jelenti sokan tervezésre használják. Nagyon jó prototípusokhoz és sokkal kevesebb munka. Vannak akik teljesen működő játékokat írnak a Blueprint használatával tehát ez is lehetséges ha nem akarsz kódok írni.

hogy tanulhatod meg az Unreal Engine Blueprint rendszerét?

A Blueprintet nem nehéz megtanulni, rengeteg online anyag van a használatáról főleg angolul. Ha esetleg nem tudsz angolul akkor a korlátozott Youtube tanító anyagon kívül a dokumentációt is lehet használni. A dokumentáció szépen ki van dolgozva viszont angolul van de tudod használni a Google oldalfordítási lehetőségét ami sajnos nem tökéletes de egész használható.

Végszó

A Blueprint rendszere az egyik legkidolgozottabb vizuális programnyel és mindenkinek ajánlom kipróbálni az Unreal Engine 4-gyel együtt.

Ha tetszett a cikk csekkold többi tartalmainkat is a például a c# programozás gyerekeknek című cikket

“Az Unreal Engine blueprint rendszere” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!