A videójátékok elkészülése

A mai videóban a videójátékok elkészüléséről fogunk beszélni.Kezdjük ott ,hogy nagy részben multi milliárdos stúdiók azok akik játékot fejlesztenek de van persze kivétel amiket kicsi csapatok fejlesztettek ezeket nevezzük indie játékoknak

A videójátékok elkészülése: A „tripla a” játékok

Nagy részben a AAA játékok alatt nagy multi milliárdos projekteket értünk. Úgy szoktak ezek kinézni mostanában hagy csóró stúdió elindul kitalál dolgokat elkezdi a fejlesztést de kell neki a lóvé ilyenkor megjelenik az EA mag a Sony és azt mondják hogy nesze annyi pénz hogy anyádtól is elköltözhetsz de a mi nevünk is fog szerepelni és kapunk x részesedést van hogy nem szórakoznak és az egész stúdiót megveszik. és így mondjuk egy EA-nek van vagy 20 stúdiója akik dolgoznak és egy csomó játékot csinálnak.

A videójátékok elkészülése: Az indie játékok

Általában az indie játékok a kicsi 1-3 fős csapatok által készített játékok amik valamiért nem kellettek a nagy stúdióknak. PL: Cuphead. Ilyenkor vagy a stúdió maga látogatja meg a szomszéd Kis Pista kiadót hogy more adjál már pénzt vagy a közönségtől koldulik össze a fejlesztés költségét.

A teknikai rész

Szóval miután a fejlesztők egy nagy rakás pénzen ülnek kezdődhet a fejlesztés olyan alap dolgok mint a motor kiválasztása majd a pontos terv megírása folyik általában kb 2-3 hónapig. Ezután elkezdik elősször a játék kódját írni tehát nincs grafika se semmi csak maga a kód majd kb 1-2 ÉV után kezdenek csak bele a grafika kialakításába fontos eleme ezen kívül a bugok fixálása ami szintén akár évekig is eltarthat egy nagy projektnél mit mondjuk a GTA.

Hát ez lenne a beszámoló a videójátékok elkészüléséről remélem tetszett, ha igen mindenképp csekkold le a c# programozás kezdőknek című cikkemet

UI: Annak aki még nem tudnámi az a videójáték 🙂

“A videójátékok elkészülése” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!